Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l’aposta per la cultura científica

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l’aposta per la cultura científica

La Universitat d’Alacant, conscient de la importància de la cultura científica i amb l’ànim de desentranyar falses creences, reprèn el Curs Internacional la Ciència Pren la Paraula: els Problemes Socials de les Pseudociències en l’Era de la Informació, ara en la seua cinquena edició. La catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant i divulgadora científica Isabel Abril, juntament amb José Manuel Gómez Soriano, de la UA, i Rafael García Molina de la Universitat de Múrcia, en són els organitzadors. Aquesta és la primera de les iniciatives per a fomentar i fer créixer la cultura científica entre la població. Es desenvoluparà en la UA els dies 6, 7 i 8 de setembre de 2017.

El curs inclou un ampli programa amb el qual pretén desmuntar mites sobre els transgènics, mòbils i wifis, extraterrestres i càncer a part de denunciar la mala praxi d’alguns professionals de la sanitat i xarlatans que intenten vendre remeis miraculosos per a qualsevol malaltia. A més, alerta de com algunes sectes estan utilitzant temes de salut per a enganyar la gent i obtenir adeptes als quals estafen impunement. També es tractaran els missatges alarmistes que moltes persones i empreses llancen referents a diversos productes químics; també sobre la importància de la divulgació, de la ciència mateix i com aquesta ha tingut un paper fonamental en les nostres vides. Amb aquests objectius, comptarà amb divulgadors i investigadors científics com Daniel Torregrosa, José Pío Beltrán, Alberto Nájera López o la doctora honoris causa per la UA i directora del CNIO, María Blasco Marhuenda.

La transversalitat del curs i els seus assistents afavoreixen la discussió i que es posen en comú conclusions, declara Isabel Abril.

Està plantejat per a professionals tant de ciències com de lletres, i inclou un temps de discussió després de cada conferència perquè tots els assistents puguen preguntar i donar la seua visió dels temes que es tracten. Es podrà fer de forma presencial, no presencial i no presencial en diferit, segons es trie en la pàgina d’inscripció de cursos d’estiu de la Universitat d’Alacant.


240